USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Швейцарські науковці показали, як за півтора століття змінилися альпійські льодовики. Фото
26 Листопада 2019 10:37
0
Вчені з комісії гляціології (наука про лід на поверхні Землі) при Академії наук Швейцарії в серпні-вересні 2019 року проводили дослідження в Швейцарських Альпах, щоб встановити, як сильно тутешні льодовики змінилися, починаючи з середини 19 – початку 20 століття.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, як видно на фото за результатами експерименту та архівних світлинах 19 сторіччя, опублікованих на фотосервісі Reuters, за 130-150 років льодовий та сніговий покрив на тих самих місцях у той самий період року, помітно скоротився.



Де раніше у серпні-вересні вже були міцні льодовики, у наші дні можна побачити густі зелені ліси. За прогнозами вчених, льодовики в Альпах найближчим часом будуть танути дуже швидко і до 2050 року їх обсяг скоротиться приблизно наполовину при будь-якому сценарії глобальних кліматичних змін.



Зазначимо, танення льодовиків є одним з найбільш відчутних і загрозливих наслідків змін клімату на планеті Земля.

За остінні десятиліття швидкість їх танення прискорилась у кілька разів. Одним з найбільш небезпечних наслідків танення льодовиків вважається підняття рівня світового океану. Це може призвести до того, що частина країн, в перву чергу острівних, можуть зникнути з лиця землі.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus