USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Штучний інтелект зможе передбачати найближче майбутнє
Науковці навчили нейромережу передбачати, що людина буде робити через пару хвилин.

Це вдалося зробити за допомогою відео, на якому люди готують салат, пише charter97 з посиланням на arxiv.org .

Вчені зняли 40 роликів по шість хвилин, на яких кухарі виконують приблизно 20 дій. Розробники вручну описали деякі процеси, наприклад «розбити яйце» або «додати сіль».

Штучний інтелект кілька годин «дивився» ці відео і запам'ятовував їх. В результаті нейромережа змогла визначати, що і як довго буде робити кухар на раніше незнайомих їй записах.



Алгоритм може передбачати, які інгредієнти знадобляться далі. Нейромережу планують удосконалити, щоб вона могла нагадувати людині, якщо вона забула щось додати, перемішати або розігріти.

Розробку представлять в американському місті Солт-Лейк-Сіті на конференції, присвяченій комп'ютерному зору і розпізнаванню образів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus