USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Штучний інтелект тепер може придумувати обличчя
Фахівці з компанії NVIDIA розробили нейромережевий алгоритм для створення реалістичних портретів. Тепер штучний інтелект може придумувати обличчя, інформує Платформа.

Нова програма створює абсолютно реалістичні портрети на основі генеративно-змагальної нейромережі. Вони фактично складаються з двох: одна з нейромереж займається безпосередньо створенням або зміною зображення, а друга оцінює отриманий результат, порівнюючи його з еталонами. За рахунок такого змагання мережі постійно покращують створення і оцінку зображень, в результаті чого їх якість зростає.

Раніше такий тип нейромереж вже використовували для маніпуляцій з фотографіями осіб, але їх якість була не дуже високою. Фахівці з дослідницького підрозділу NVIDIA навчилися створювати таким методом якісні зображення з великою кількістю деталей. Це вдалося завдяки зміні підходу до навчання нейромереж.

Дослідники вирішили поступово нарощувати роздільну здатність зображень, створюваних нейромережею. Використана ними схема передбачає, що роздільна здатність зображення одночасно збільшується у генератора і частини, що відповідає за оцінку зображення генератора.

Для тренування дослідники взяли кілька великих відкритих баз даних: CELEBA, що містить безліч фотографій знаменитостей, LSUN з фотографіями кімнат, і CIFAR10, що містить різні типи зображень. Врешті дослідники змогли за допомогою великого обсягу даних і поступового зростання якості зображень отримати нейромережу, яка вміє створювати зображення людей з великою кількістю деталей і роздільною здатністю 1024 на 1024 пікселів.

Також дослідники опублікували годинне відео, що ілюструє впевнену роботу алгоритму.



Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Листопада 2017 22:38
Люди,ви самі себе знищете

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus