USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Штучний інтелект навчився пророкувати спроби суїциду за МРТ
Машинне навчання дозволило розпізнавати нейронні кореляти емоційного стану, що веде до спроб самогубства, і передбачати такі спроби з точністю до 91 відсотка.

До сих пір всі зусилля передбачити майбутню спробу самогубства зводяться, в кращому випадку, до особистих розмов і заповнення опитувальників. Але навіть ті з них, хто відвідує психолога, в більшості своїй не готові зізнатися в таких планах. У цих випадках може знадобитися штучний інтелект, створений Марселем Джаст (Marcel Just) і його колегами з Університету Карнегі - Меллон. Про нього розповідає стаття, опублікована в журналі Nature Human Behaviour, інформує Naked-science.ru.

Автори відібрали 17 дорослих добровольців з клінічно доведеними задумами суїциду і стільки ж здорових людей в якості контролю. За допомогою томографії були отримані дані про активність різних областей їх головного мозку у відповідь на набір ключових слів, який зачитувався волонтерам.
Машинне навчання дозволило розпізнаваті нейронні кореляті емоційного стану, что веде до Спроба самогубство, и передбачаті Такі Спроба з точністю до 91 відсотка.

І дійсно, сильно забарвлені негативними емоціями поняття, такі як смерть або жорстокість, викликали різний відповідь в лівій верхній частині передньої кори і в передній поясній корі - областях, пов'язаних із самоідентифікацією, емоціями, ухваленням рішень. Створивши і навчивши нейронну мережу, вчені показали, що даних МРТ їй досить для того, щоб успішно визначити стан 15 з 17 схильних до суїциду і 16 з 17 осіб у контрольній групі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus