USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Штучне м’ясо та борошно з комах. Якою буде їжа майбутнього. Відео
Сьогодні супермаркети переповнені різноманітними продуктами харчування. Але так буде не завжди.

Вже зараз населення планети перейшло межу в 7 мільярдів. І ця цифра досягне 9 до середини століття. А попит на їжу подвоїться.

І перші зміни в нашому раціоні можуть відбутися значно раніше ніж ми очікуємо. Планета швидко нагрівається через кліматичні зміни, повідомляють Факти.

Через подовження весняно-літнього періоду цілком ймовірно, що ми зможемо збирати врожай стратегічних культур двічі на рік. А от із м’ясом все куди складніше. Першими статус дефіцитних отримають яловичина та свинина.

Однак там де безсилі економісти, на допомогу прийдуть вчені. Ідея створювати м’ясо не на фермі, а у лабораторії для багатьох може здатися занадто фантастичною. Але це вже відбувається зараз.

І цю заміну знайшли, в ізраїльській лабораторії. Тут зробили ставку на м’ясо, яке не потребує вбивства тварин і не впливає на екологію. Та це не єдиний спосіб вирішити продовольчу кризу в недалекому майбутньому.

Комах легко вирощувати та в рази дешевше ніж худобу. Існують цілі ферми кормових комах. В хід йдуть жуки, таргани і навіть скорпіони. Та найпопулярніші – цвіркуни.



Та навіть більше, необхідну вам їжу, можна буде надрукувати. У Дніпрі створили свій харчовий 3D-принтер.

Така диво машина дозволить не лише здешевити їжу, а й зробити її корисною. Чітко дозуючи необхідні вам поживні елементи. Такі продукти навіть допомагатимуть не захворіти на рак.

Вчені переконують, подібні передові технології не перетворять нас у синтетичних мутантів. Навпаки, майбутнє так чи інакше за збалансованою штучною їжею. Яка здатна позбавити світ від голоду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus