USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Шотландка знайшла на горищі копію Декларації незалежності США і стала мільйонеркою
У шотландському Единбурзі місцева мешканка Кеті Марсден знайшла у себе на горищі історичний та документ, завдяки якому їй вдалося розбагатіти.

Про це повідомляє ТСН.

Жінка виявила копію Декларації незалежності США 1776 року.

Під час прибирання на власному горищі жінка знайшла документ. Вона – спеціалістка з рідкісних книг, рукописів і карт аукціонного дому Lyon & Turnbull, а тому вирішила детально вивчити його.

Виявилося, що знайдена декларація – одна з двох копій, яку подарували в 1824 році багатому американцеві і першому сенатору США Чарльзу Керролу від штату Меріленд. Він подарував копії Джону Макт-Тавішу, який одружився на внучці Керрола – Емілі Катон.

«Після детальних досліджень ми підтвердили, що ця копія є однією з 201, випущених Вільямом Стоуном. Відомо, що з них залишилося тільки 48», – розповіла Кеті Марсден.

Напередодні Дня незалежності США декларацію продали анонімному покупцеві за 4,42 млн доларів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus