USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Школяр створив робота, який збиратиме річкове сміття. Відео
17-річний Руслан Коптєв з Кропивницького розробив робота Riveroni. Він збиратиме сміття на поверхні річок. Перший успішний запуск робота відбувся в річку Інгул, передає Gazeta.ua.

Руслан Коптьєв вже випробував робота для збирання річкового сміття в Інгулі – найбільшій притоці Південного Бугу.

Руслан Коптьєв вже випробував робота для збирання річкового сміття в Інгулі – найбільшій притоці Південного Бугу. Руслан Коптьєв вже випробував робота для збирання річкового сміття в Інгулі – найбільшій притоці Південного Бугу. Руслан Коптьєв вже випробував робота для збирання річкового сміття в Інгулі – найбільшій притоці Південного Бугу. Руслан Коптьєв вже випробував робота для збирання річкового сміття в Інгулі – найбільшій притоці Південного Бугу.

«Робот збиратиме не тільки дрібне сміття, а й пластикові пляшки від мінеральної чи солодкої води. Для цього в нього передбачені необхідні місткості», – каже Руслан Коптєв.

Розробкою роботів Руслан займається більш як 2 роки. За цей час він зібрав кілька екземплярів.

«Створити робота, який би збирав річкове сміття, мені запропонував наставник школи програмування Роман Шмельов. Я захопився цією ідеєю. Спочатку пов'язував пляшки, щоб майбутній прилад тримався на воді. Робив каркас, паяв схеми і так далі. Зараз робот Riveroni має по обидва боки два гребні гвинти, які дозволяють рухатися в будь-яку сторону, навіть крутитися на місці. У пластиковому боксі перебуває вся електроніка: сенсори, GPS, мобільний зв'язок. Паралельно з пластиковим боксом розташована сонячна батарея, яка дозволяє Riveroni працювати автономно, адже енергії вистачить навіть на роботу в нічний час. Попереду робота знаходиться камера з датчиком, зараз він не повністю автономний, тому ним керуватиме оператор. Роботу робота транслюватимуть в онлайн режимі, ним можна управляти на відстані близько 5 кілометрів», - каже розробник.

За словами Руслана, робот створили з підручних матеріалів. Повноцінно запустити Riveroni розробник планує цієї осені, якщо знайде помічників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus