USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Ще до християн: у місті на заході Туреччини знайшли ворота древнього храму
Монументальні вхідні ворота святилища Храму Зевса в стародавньому місті Айзаной в західній частині Туреччини були виявлені під час недавніх розкопок.

Дирекція музею Кютахья веде розкопки в стародавньому місті, яке було включене до Попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 2012 році.

Координатор розкопок, завідувач кафедри археології Університету Думлупінар (DPU), професор Гекхан Джошкун, повідомив, що історія стародавнього міста налічує близько 5000 років.

«Ми почали розкопувати монументальний вхід зі сходами в святилище Храму Зевса, яке існує вже 2000 років, тільки цьогоріч. Залишки цієї споруди відкриваються нам день у день. Багато в чому можна визначити архітектурні блоки зруйнованих монументальних в’їзних воріт», – підкреслив учений.

«Після завершення робіт конструкція буде відновлена. Ми прагнемо, щоб відвідувачі пройшли через агору і пройшли через ці монументальні вхідні ворота на територію храму, як в стародавні часи», – додав професор Джошкун.

Місто Айзонай, де розташований один з найкраще збережених храмів Туреччини, присвячений грецькому богу Зевсу, за величчю і значущістю можна порівняти з Ефесом.

Спочатку населений фригійцями, цей район був перетворений римлянами на місто в першому столітті до нашої ери і включає унікальні місця, такі як храм; чотири римських мости, два з яких використовуються і досі; перший у світі відомий критий ринок, на стінах якого досі видно написи з цінами на продані товари; театри і римські лазні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus