USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Сфінкс в Єгипті не один – розкопали ще одну стародавню скульптуру
Нового Сфінкса відкопали робітники під час будівництва між стародавніми храмами Карнак і Луксор. Ймовірно, реліквії більше 4 тис. років.

Вона може стати першою монументальною скульптурою, знайденою у Долині царів - місці поховань єгипетських фараонів, повідомляє Gazeta.ua.

Після відкриття великої статуї з зображенням "левового тіла та людської голови" будівельні роботи зупинили. Дослідники вважають, що знахідка може датуватися 2500 р. до н.е. - періодом царювання фараона Кафре, пише The Sun.


Пам'ятка знаходиться глибоко під землею. Її планують відкопати, але це займе деякий час, сказав Мухаммед Абель Азіз, керівник генерального директорату старожитностей.

Скільки часу знадобиться, щоб відкопати знахідку, залежить від її віку та можливостей, аби не пошкодити пам'ятку під час розкопок.

"Пам'ятка справді схожа на Великого Сфінкса в Гізі", - запевнив Мухаммед Абель Азіз.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus