USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Серед речей стародавнього шамана виявили кокаїн, ДМТ і інші наркотики
Вчені досліджували склад мішечка для зілля, використовуваного шаманом 1100 років тому, і знайшли там наркотики.

В Університеті штату Пенсильванія вчені виявили кокаїн у зіллі стародавнього шамана.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

У Болівії в гірській системі Анд на висоті 4 тисяч метрів була виявлена ​​печера. У ній фахівці знайшли поховання стародавнього шамана.

У могилі також знаходилася торбина знахаря з декількома предметами. Серед них був знайдений повстяний мішечок з якимось зіллям.



Вчені провели аналіз речовини з цього мішечка і дізналися, що там міститься відразу декілька галюциногенних і наркотичних речовин: бензоілекгонін, бутофенін, гармін, діметилтріптамін (ДМТ) і кокаїн.



На думку вчених, подібні виявленим препарати не застосовувалися як розслаблюючі елементи. Ними користувалися стародавні шамани для переходу в стан зміненої свідомості в рамках похоронних ритуалів.

Знахідка датується приблизно 900-1100 роками нашої ери. Прикметно, що більшість виявлених наркотичних засобів рослинного походження не проростали в цьому регіоні.

Вчені вважають, що це доказ великих торгових зв'язків, які існували в Центральній і Південній Америці того часу.
Коментарів: 1
123 Показати IP 9 Травня 2019 13:41
Бачили б ви як нарки закладки шукають ! То ще ті шамани ... з других регіонів ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus