USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Неймовірні фото: «село-привид» XII століття піднімуть з дна озера
В Італії хочуть осушити озеро Вальї, щоб показати туристам підводне село XII століття – Фабріке ді Кареджине.

Місцеві чиновники хочуть у 2021 році зробити цю місцевість туристичною пам’яткою, повідомляє Сьогодні.

Фабріке ді Кареджине – маленьке поселення в Тоскані, побудоване ще в ранньому Середньовіччі. У XX столітті воно зберігало за собою статус села доти, доки в 1946 році регіону не знадобилася гідроелектростанція.

Для її будівництва потрібен був великий резервуар з водою, тому село (31 будинок, де проживало 146 людей) затопили і на його місці створили штучне озеро Вальї. Місцеві жителі були переселені в найближчу комуну Вальї-Сотто.

Село називають привидом, оскільки з моменту затоплення його бачили всього чотири рази – водойму осушували для ремонту ГЕС. Це було в 1958, 1974, 1983 і 1994 роках. Нині стародавнє містечко можна побачити лише частково: над водою виступають верхівки деяких будинків і церква Святого Теодора. Незважаючи на тривале затоплення, там також збереглося кладовище.


Дочка ексглави муніципалітету Лоренца Джорджі зазначила, що озеро Вальї можуть повністю осушити вже в 2021 році.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus