USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Секрет будівництва піраміди Хеопса виявили в Біблії
Секрет будівництва піраміди Хеопса може бути остаточно розкрито завдяки даним, які виявилися в Святому Письмі. Йдеться про біблійні свідчення зведення Другого Храму царем Іудеї Іродом Великим.

Існує безліч гіпотез, що пояснюють будівництво Великої піраміди Гізи – серед них є навіть такі неймовірні пояснення, як будівництво величезної піраміди силами прибульців. Ключ до розгадки таємниці виявили фахівці Біблійного коледжу та аспірантури Шаста в Каліфорнії (Сполучені Штати) – він, за словами вчених, знайшовся в Святому Письмі християн. Технології, використані при будівництві піраміди Хеопса, могли застосовувати і при створенні Другого Храму.

«Камені, з яких будувався Другий Храм, спершу вирізали різьбярі. Спочатку поверхню каменя довбали до гладкого стану. Потім у ґрунті викопували вузькі довгі канави, завдяки яким будівельники отримували можливість ставити дерев’яні балки під прямим кутом. Останні потім забивали в землю і обливали водою», – пояснив інженер-археолог Леен Рітмейер.

У Святому Письмі, повідомляють вчені, є опис розміру каменів і названо спосіб їх транспортування.

«Воли тягнули будівельні блоки за допомогою канатів, які були оповиті навколо виступів будівельної ділянки. Для будівництва Великої піраміди знадобилося 2,3 мільйона величезних каменів сумарною масою 6 мільйонів тонн», – каже професор Том Мейер.
Коментарів: 1
Арафат Показати IP 1 Червня 2021 05:29
І каменярі єгиптяни, що досі в такий спосіб добувають і обробляють брили зовсім не є носіями технології?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus