USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Рух думок через мозок показали на відео нейробіологи
Наукове відкриття вдалося зробити американським нейробіологам із Каліфорнійського університету.

Дослідники вперше змогли відстежити шлях думок, поки вони проходили через мозок людини.

Експеримент проводили за участю 16 пацієнтів з епілепсією, які перенесли операцію.

Про це повідомляє Ракурс.

Зазначається, що зафіксувати електричну активність нейронів вдалося за допомогою спеціального обладнання. Сотні міні-електродів встановили майже в корі головного мозку. Завдяки цьому вчені змогли розгледіти деталі, які неможливо побачити за інших обставин.

Учасників дослідження попросили прислухатися до звуку, подивитися на зображення облич або тварин, які їм показували, а потім повторити певне слово або підібрати до нього антонім.

Вчені відстежували рух нейронів за частки секунди з однієї області в іншу – наприклад, з префронтальної кори, пов’язаної з інтерпретацією слухових стимулів, у моторну частину кори, необхідну для формування сигналів до дії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus