USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Розумне тату» здатне контролювати здоров’я людини і змінювати колір
Команда дослідників з кількох американських університетів розробила розумні чорнила, татуювання з яких дадуть змогу перевіряти біометричні показники людини, інформує Platfor.ma.

Зараз вміст різноманітних важливих речовин в організмі людини можна постійно перевіряти за допомогою додаткових гаджетів, наприклад, розумних браслетів. Однак для цього їм потрібне живлення, контроль і тому подібне. Втім, тепер науковці з Гарварда і Массачусетського технологічного інституту створили спеціальне чорнило для татуювань, яке теж вміє аналізувати біомаркери людини.

В його основі лежать досить прості хімічні реакції. Після нанесення малюнку речовина починає взаємодіяти з інтерстиціальною рідиною тіла, яка переносить поживні речовини в клітини і виводить з них непотрібні рештки. Рідина працює в тісному контакті з плазмою, що дозволяє їй діяти як показник концентрації хімічних речовин в крові в даний момент часу.

Проект під назвою Dermal Abyss вже пройшов тести на ділянках шкіри свині. Перший варіант «розумного» татуювання був призначений для контролю глюкози, а інший відстежував концентрацію натрію для уникнення зневоднювання організму. Експерименти показали, що татуювання працюють правильно і дійсно допомагають оцінювати рівень важливих для здоров’я речовин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus