USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені розробили гнучку органічну батарею, заряд якої тримається утричі довше
Вчені з університету Квінс у Белфасті (Північна Ірландія) розробили гнучку органічну батарею, яка може зробити прорив у сфері медичних імплантів, пише BBC, передає Hightech.fm.

Новий пристрій виробляється з використанням органічних композитів і «натуральної сировини» (біоматеріалів, таких як целюлоза), а не дорогих металів або напівпровідників. Матеріал повністю розкладається, процес розпаду починається при температурі 270 ° С.

Такі пристрої, як кардіостимулятори, в цей час оснащені жорсткими металевими батареями, які проникають під шкіру і можуть заподіювати серйозний дискомфорт. За словами керівника дослідження доктора Гіти Шрінівасан, дослідники хочуть зробити батареї більш гнучкими, щоб вони повторювали форму тіла.


Органічний вміст батареї зробить її безпечною і незаймистою, що надзвичайно важливо для медичних імплантів, а заряд у них тримається втричі довше, ніж у звичайних. Технологія може також мати немедичне застосування, наприклад, в телефонах або ноутбуках майбутнього, конструкції яких поки обмежені жорсткими батареями.


Фахівці Дослідницької лабораторії армії США та Університету Меріленда вперше розробили літій-іонну батарею, яка використовує в якості електроліту водно-сольовий розчин і здатна живити побутову електроніку і ноутбуки без ризику займання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus