USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Розмах крил – більше 3-х світових років: у NASA показали туманність у вигляді метелика
Американське космічне агентство опублікувало знімок туманності Метелик. Він був зроблений за допомогою телескопа Hubble.

Як відзначили фахівці NASA, може здатися, що на знімку зображений «мирний космічний метелик». Однак це зовсім не так, інформує Мета.

Розмах крил Метелика становить більше трьох світлових років, а сама туманність викидає шари газу з вмираючої зірки, розташованої в її центрі. Потоки інтенсивного ультрафіолетового випромінювання змушують відкинутий матеріал світитися.

Однак, за словами вчених, врешті решт, туманність зникне і залишиться лише невеликий зоряний труп, який називається «білий карлик».

У NASA вважають, що аналогічна доля чекає і Сонце. На думку фахівців, у нього «запасів палива вистачить ще на шість мільярдів років».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus