USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Робили на віки: у храмі вогню в центральному Ірані виявили стародавні гіпсові меблі
Набори гіпсових меблів, включаючи гравірований стіл і стільці, були недавно виявлені під час археологічних розкопок в центральному Ірані.

Такі меблі колись використовувалися для традиційних ритуалів в епоху Сасанідів (224-651 рр.), згідно з даними Дослідницького інституту культурної спадщини та туризму Ірану.

Спільна група археологів з університетів Ісфахана, Тегеран, виявила об’єкти в храмі вогню в Віголі, який розташований приблизно в 10 км на північ від Аран-Біджолі недалеко від Кашана.

Аран-Біджолі – це ворота в пустелю Маранджаб і караван-сарай, який також щороку приваблює тисячі внутрішніх мандрівників. Розташоване в провінції Ісфахан, місто оточене пустелею з півночі і сходу, тому воно має типовий клімат: жаркий і сухий влітку, холодний і сухий взимку.

Експерти кажуть, що в епоху Сасанідів мистецтво і архітектура країни пережили загальний ренесанс. Зороастризм тоді став державною релігією, і в різний час послідовники інших віросповідань піддавалися офіційним гонінням.

Тип храму вогню, який був характерний саме для цього періоду є квадратною спорудою з чотирма арками і куполом, побудований з необпаленої цегли або каменю. Стіни покривали штукатуркою і практично ніяк не прикрашали. У центрі, на вівтарі, знаходився вогонь, який був призначений для поклоніння, а також, можливо, служив орієнтиром для караванів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus