USD 41.60 41.87
  • USD 41.60 41.87
  • EUR 41.50 41.87
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Роботизація світу прискорюється: машини заполонили ресторани, магазини та лікарні
Роботи – офіціанти, медсестри і навіть консультанти! Розумні машини неабияк допомагають людям під час пандемії. Особливо у тих сферах, де потрібно мінімізувати соціальні контакти, щоб не провокувати поширення інфекції. Проєкти із застосуванням штучного інтелекту набувають у світі чим далі – більшої популярності.

Про те, як пандемія спровокувала стрибок у розвитку технологій майбутнього, повідомляє ТСН.

Ресторан у нідерландському місті Маастріхт першим у Європі почав використовувати роботів-офіціантів, коли відкрився після карантину. Тріо Емі, Ейкер та Джеймс приймають та розвозять замовлення. Керують ними за допомогою спеціального додатка працівники ресторану, а клієнти можуть завантажити програму на телефон і вибирати страви з меню.

Робот зустрічає клієнтів і у Південній Кореї. Кабо – так назвали кібер-бармена – працює у Сеулі.

«Бачите? Яка чудова вийшла кулька з льоду. Будь ласка, насолоджуйтесь вашим холодним віскі», – каже Кабо відвідувачам.

Прототип Кабо з’явився на ринку ще у 2017 році. Але від початку пандемії робо-бармени здобули неймовірну популярність серед південно-корейських рестораторів і подобаються відвідувачам.

«Що дуже добре – бармени роботи чітко дотримуються рецепта, не експериментують з інгредієнтами, не помиляються в пропорціях і тому завжди знаєш, що отримаєш саме те, що замовляєш», – коментують таке нововведення клієнти.

Чітка технологія забору зразків – це запорука точного аналізу. Певний пристрій допомагає данським лікарям тестувати потенційних хворих на COVID-19 практично без участі медперсоналу. За допомогою ID-картки відбувається ідентифікація пацієнта і запускається система тестування, все автоматично – робот бере пробу, далі поміщає зразок у контейнер і підписує його.

Якщо у вас немає з собою засобу для дезінфекції – у магазинах Бангкока він прийде до вас сам. Такий пристрій розробили спеціально, щоб люди дотримувались вимог гігієни і не створювали черг до санітайзерів.

В умовах пандемії у багатьох країнах роботи стали невід’ємною частиною лікарень – дезінфікують і прибирають приміщення, розносять ліки та навіть допомагають лікарям безконтактно консультувати пацієнтів. А є робот, який великими очима стежить за дотриманням соціальної дистанції у німецьких супермаркетах.

І великі, і малі компанії по всьому світу розширюють сфери, де використовують роботів. А надзвичайні події, на кшталт пандемії, прискорюють роботизацію світу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus