USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Рідкісний погодний феномен: пілот військового літака зафільмував вогні святого Ельма. Відео
Високо в небі під час недавнього нічного польоту біля екватора військовий екіпаж зафіксував за вікном рідкісне погодне явище.

99-та ескадрилья Королівських ВПС (Великобританія) випустила відео, що показує явище, відоме як вогні святого Ельма, передає УНІАН з посиланням на New York Post.

Розряд атмосферної електрики не є блискавкою, але дуже на неї схожий.

«Вогні святого Ельма не є небезпечними. Вони зазвичай означають, що вас оточують грози!»- прокоментували військові.

Коли вони з’являються в електричному полі атмосфери, це супроводжується тріском або шипінням. Вогні святого Ельма зазвичай спостерігаються під час або до грози, коли в повітрі між хмарою і землею присутня висока напруга.
Явище не представляє небезпеки, але попереджає про несприятливу погоду. З ним можуть стикатися моряки: морські судна часто є найвищими об’єктами на великому відкритому просторі і у них можуть влучити блискавки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus