USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Ретроградний Меркурій»: науковці пояснили явище та розповіли, що станеться 11 листопада
Астрологи попереджають про ретроградний Меркурій і радять до 20 листопада нічого важливого не робити: не починати стосунків, не укладати угод та не купувати автомобіль.

Астрономи ж сміються та переконують, що ця планета на землян не впливає, повідомляє ТСН.

«Ретроградний Меркурій» – період, яким вже давно виправдовують невдачі. Це зручно – ніби у власних помилках винний не сам, а Сонячна система. Астрологи та нумерологи вважають, що жартувати з цим явищем не варто. «Тричі на рік буває ретроградний Меркурій. Хочемо ми цього чи ні, він впливає на наше життя. Це планета спілкування, руху, все, що пов’язане з торгівлею, угодами – вона нам говорить про те, що в цей період рух нашого життя зменшується. І небажано в цей час реєструвати фірми», – каже нумеролог Людмила Савіна. Заміть вирушати в подорож чи купувати дорогі речі вона радить зустрічатися зі старими друзями та налагоджувати зіпсовані чи втрачені стосунки.



Ретроградно латиною означає у зворотному напрямку. Явище, яке називають ретроградним Меркурієм, трапляється, коли Земля наздоганяє його по своїй орбіті і проходить повз. Тоді може здаватися, що Меркурій пересувається у зворотний бік.

Астрономи про небезпеки ретроградного Меркурія нічого не знають, але уточнюють: 11 листопада можна буде побачити, як планета Меркурій проходить по диску Сонця. Це явище відбувається рідко, лише 13 разів на століття.

Єдине, на їхню думку, як людина може нашкодити собі у цей період – це не вберегти очей. «Закликаю всіх під час цього явища ні в якому разі не дивиться на сонце через бінокль, тому що ви можете дуже сильно зашкодити своїм очам. Ви можете випалити очі, ви можете взагалі осліпнути», – каже науковий співробітник обсерваторії Лілія Казанцева.

Старший науковий співробітник Василь Данилевський демонструє цінні кадри спостереження, зроблені 16 років тому: «Це якраз після виходу диска Меркурія на диск Сонця. Триває все це явище приблизно годин 5-6. Це, можливо, дасть уточнити деякі параметри динаміки Сонячної системи». Щодо ж прив’язування до подібних явищ якихось пророцтв, психологи пояснюють: людям зручно мати глобальні виправдання для своїх лінощів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus