USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Рекордна кількість снігу і кольоровий пісок з Сахари: приголомшливі фото зимової Європи
Стовпчик термометра у низці європейських країн опустився приблизно на 20 градусів нижче, ніж зазвичай становить середня температура взимку.

За останні кілька днів країни Європи вкрило рекордною кількістю снігу після приходу зі Сходу атмосферного фронту «Дарсі». Найбільше потужні снігопади, пориви вітру і суворі морози вразили північну Європу.

«Дарсі» почав вирувати у низьці країн у неділю, 7 лютого. Того дня у Нідерландах сніговий шторм назвали найсильнішим за останні 10 років, висота снігового покриву подекуди сягала 30 см, а пориви вітру – до 90 км/год.
У сніговому полоні опинилася і Німеччина, де за день сталися сотні аварій на дорогах. Чимало опадів випало у Британії і Бельгії, де-не-де зачинені школи і центри вакцинації. А ось південь Франції потерпає від сильних повеней: кілька сотень людей довелося евакуйовувати з домівок.
Однак шторм «Дарсі» також створив Європі чимало мальовничих засніжених пейзажів, світлинами яких діляться місцеві мешканці. Наприклад, сніг на територіях Чехії, Словаччини, Швейцарії Франції, Андорри, Іспанії забарвився в рожевий і помаранчевий кольори після того, як теренів країн досяг рожевий пил із Сахари. На півдні Англії чоловік підкорював засніжені пагорби на дошці для серфінгу.
Людей просять, за можливості, залишатися вдома. Через хуртовини та пориви вітру спостерігаються перебої з електроенергією, а також аварії на дорогах і скасування авіарейсів. Комунальники вже не першу добу без упину розчищають дороги. Через зимовий шторм у НІмеччині скасували матчі Бундесліги. Утім, попри негоду чимало людей радіють снігу.

Аномальну погоду у Британії прозвали «Звіром зі Сходу ІІ» (the Beast from the East). Перший «Звір» приніс хуртовини та сильні морози британцям ще 2018 року.
Коментарів: 1
Хутірець Показати IP 11 Лютого 2021 22:53
Толі єщьо будєт....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus