USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Реальні пейзажі Марса показали на відео
ElderFox Documentaries опублікували «найбільшу мозаїку» зображень з поверхні Марса.

Автори відео змонтували серію нерухомих фото, які були зроблені марсоходами, інформує Ракурс.

Всі кадри виконані у високій роздільній здатності, що дає реальне уявлення про червону планету.

Відео опублікували на YouTube-каналі документалістів.

Уточнюється, що всі фотографії були перефарбовані в різні кольори, щоб геологам було легше визначити деталі поверхні планети. Це означає, що блакитне небо на деяких зображеннях насправді є червоним.

Зазначимо, що зараз отримання знімків з космосу такої високої якості є справжньою проблемою. Попри високу якість камер, швидкість, з якою марсоходи можуть відправляти дані назад на Землю, є неймовірно низькою. Curiosity може відправляти дані зі швидкістю 32 кілобіти на секунду.

Коли марсоходи змогли з’єднуватися з орбітальним апаратом Mars Reconnaissance Orbiter, вчені почали отримувати зображення на швидкості два мегабайти на секунду. Однак ця функція доступна лише вісім хвилин кожен сол (марсіанський день, 24 години 39 хвилин).

Саме тому робота, представлена ​​ElderFox Documentaries, дає нам унікальний шанс «подивитися» відео з Марса і насолодитися його красою в незвично високій якості.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus