USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Раніше продали за $10 млн: на аукціон виставили найдорожчу у світі монету
На торги виставили срібний долар 1794 року випуску, який є найдорожчою монетою у світі. У 2013 році він був проданий за 10 мільйонів доларів і може оновити світовий рекорд.

Про це в п’ятницю, 4 вересня, повідомляє CNN, передає Корреспондент.

На першому викарбуваному доларі зображена Свобода, стилізована під старогрецьких богинь. На зворотному боці викарбувано білоголового орлана – геральдичний символ США.

«Ця монета мрії – безцінний артефакт, яким я пишався, і мені дуже шкода, що потрібно розлучитися з ним. Я сподіваюся, що новий власник монети буде цінувати її так само, як і я», – розповів телеканалу власник монети Брюс Морелан.

Зазначається, що всього таких монет було випущено 1758, а до наших днів дійшло лише близько 130. Вони переважно призначалися для конгресменів і почесних громадян США.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus