USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Приправа життя»: вчені знайшли незвичайний рецепт довголіття
12 Листопада 2020 13:52
0
Американська кардіологічна асоціація (American Heart Association) вважає, що вживання перцю чилі може допомогти людям жити довше.

Згідно нових досліджень, перець чилі може бути просто приправою життя.

Про це повідомляє ТСН.

Попередні дослідження показали, що люди, які вживають в їжу перець чилі, відрізняються тривалістю життя через те, що овоч має протизапальну, антиоксидантну, протипухлинну дію і регулює рівень глюкози в крові, а ці фактори відіграють роль у зниженні ризику смерті від серцево-судинних захворювань або раку.

Вчені проаналізували дані 570 тисяч осіб із кількох країн світу, провели аналіз їхніх історій хвороби та з’ясували, що у пацієнтів, які регулярно вживали чилі, смертність від серцево-судинних захворювань зустрічалася на 26% рідше, а від раку – на 23%, зниження смертності від усіх причин на 25% .

«Ми були здивовані, виявивши, що в цих раніше опублікованих дослідженнях регулярне вживання перцю чилі було пов’язано із загальним зниженням ризику всіх причин, ССЗ і смертності від раку. Однак точні причини й механізми, які можуть пояснити висновки, невідомі. Тому неможливо остаточно сказати, що вживання більшої кількості перцю чилі може подовжити життя і знизити смертність, особливо від серцево-судинних факторів або раку», – зазначив старший автор звіту доктор Бо Сюй.

За його словами, для підтвердження цих попередніх результатів необхідні додаткові дослідження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus