USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Приголомшливі знімки: у Лондоні обрали найкращі фото дикої природи 2021 року
Лондонський Музей природознавства підбив підсумки конкурсу Wildlife Photographer of the Year – щорічного найбільшого змагання фотографій дикої природи.

Про це повідомляється на сайті музею, пише УНІАН.

Найкращим фотографом 2021 року став француз Лоран Баллеста. Йому вдалося зафіксувати сцену шлюбного ритуалу груперів Epinephelus polyphekadion у Французькій Полінезії. Ці невеликі рибки спаровуються лише раз на рік близько півгодини в літній повний місяць.

Щоб зробити знімок, фотографу довелося розробити власну методику, що дозволяє 24 години поспіль перебувати під водою на 20-метровій глибині.

Хмара яєць риб схожа на знак запитання. За словами фотографа, це буквально питання їхнього майбутнього, адже лише одне на мільйон зможе вижити.
Також назвали переможця в категорії юних фотографів. Ним став 10-річний житель Індії Вид’юн Р. Хеббар. Хлопчик захоплюється павуками та вже не вперше подає своє фото на конкурс.
Також визначили ще низку переможців у різних категоріях.

Серед іншого австралієць Адам Освелл здобув першість у категорії фотожурналістики.

На своєму фото він показав, як люди в таїландському зоопарку спостерігають за виступом слона під водою. Таким чином Освелл порушив проблему експлуатації цих тварин. В Азії популярний слонячий туризм, коли люди приїжджають, щоб подивитися на дресированих слонів. При цьому в неволі в Таїланді вже живе більше слонів, ніж у дикій природі країни.
Загалом цього року на конкурс було подано 50 000 знімків учасників з 95 країн. Повну галерею найцікавіших робіт опубліковано на офіційному сайті музею.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus