USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Приголомшливі кадри: науковці показали, як помирає далека галактика
Галактику під номером 2299 змогли розгледіти за допомогою телескопа в Атакамі (Чилі).

Вона викинула майже половину свого холодного газу, який використовується для утворення зірок.

Детальніше про це – у матеріалі CNN, інформує ТСН.

Світлу цієї галактики було потрібно близько 9 мільярдів років, щоб дістатися Землі. Фахівці Університету Дарема (Велика Британія) зазначили, що ця галактика як і раніше формує зірки зі швидкістю в сотні разів вищою, ніж Чумацький Шлях. Це фактично призведе до смерті галактики 2299 через кілька десятків мільйонів років.

«Це вперше, коли ми спостерігаємо типову масивну галактику в далекому Всесвіті, яка ось-ось «помре» через масивний викид холодного газу», – зазначила Аннаграція Пульїзі, провідна дослідниця і наукова співробітниця Університету Дарема.

Вчені також припускають, що загибель цієї галактики була викликана зіткненням з іншою галактикою, яка врешті обʼєдналася і створила № 2299. Доказом того, що зіткнення могло привести до втрати газу, є «приливний хвіст» – довгий потік газу та зірок, який тягнеться у космосі після зіткнення галактик.
Змодельоване зіткнення галактик, яке призвело до утворення галактики, аналогічної 2299
Змодельоване зіткнення галактик, яке призвело до утворення галактики, аналогічної 2299

Співавтор дослідження і астроном з Центру ядерних досліджень Саклі у Франції Емануеле Дадді заявив, що відкриття може привести вчених до перегляду розуміння еволюції галактик і того, як вони «помирають».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus