USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Прибулець з іншого світу: розгадана таємниця загадкового астероїда
Астероїд Оумуамуа є першим в історії науки міжзоряним космічним об’єктом, який пройшов транзитом через нашу Сонячну систему.

Виявлений він був у 2017 році, але його обговорення не вщухають досі. Все через його незвичайну форму – він виглядає, як космічний апарат прибульців. Чим же він є насправді?

Прихильники конспірології наполягають на тому, що Оумуамуа є рукотворним об’єктом позаземної раси. Оумуамуа навіть поводився дивно: стрімко прилетів в нашу Сонячну систему, а коли її покидав, навіть пришвидшився, повідомляє Сьогодні.

Також його форма викликала низку питань, адже властивості гравітації мають тенденцію надавати більшості космічних об’єктів більш сферичний характер. Також у Оумуамуа не спостерігалося коми, як у комети, яка могла б допомогти пояснити прискорення об’єкта, коли він летів від нашого Сонця. Все це було дуже дивно.

Однак вчені за три роки вивчень вчені все ж знайшли правдоподібне пояснення феномена Оумуамуа. Доказів на користь прибульців знайдено не було. Дослідники провели низку сценаріїв за допомогою комп’ютерного моделювання і запропонували свою теорію походження, яка може пояснити всі дивацтва Оумуамуа.

«Результати моделювання показали, що Оумуамуа-подібні міжзоряні об’єкти можуть бути сформовані за допомогою припливних гравітаційних сил під час сильного зближення з масивними зірками. Внаслідок чого матерія з планет буквально виривається і викидається в космічний простір», – пояснює астроном Дуглас Н. К. Лін з Каліфорнійського Університету.

Простіше кажучи, коли такий об’єкт, як комета, диск з уламків або навіть планета, за розмірами навіть більша, ніж Земля, підлітає досить близько до зірки, гравітаційна сила зірки може розірвати його на витягнуті уламки, які в процесі викидаються в міжзоряний простір.

Ілюстрація того, яким чином міг бути сформований об’єкт Оумуамуа

Хоча моделювання показує, що Оумуамуа не був створений розумним інопланетним життям, це не означає, що такі об’єкти, як він, не можуть транспортувати будівельні блоки життя по всьому Всесвіту. Вважається, що комети та інші об’єкти можуть збирати матерію, здатну генерувати життя, потім подорожують через населені зони, і сіють її під час зіткнення з планетами. Ця гіпотеза відома в наукових колах як панспермія.
Коментарів: 1
Християнин Показати IP 17 Квітня 2020 10:13
Там Бог летить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus