USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Пролетів 160 км без єдиного помаху крилами: вчені розповіли про кондора-рекордсмена
Андський кондор витрачає лише 1% часу польоту на помахи крилами, з’ясували фахівці британського Університету в Суонсі – весь інший час він ширяє за рахунок висхідних потоків повітря.

Про своє відкриття дослідники розповіли в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передає УНІАН.

Андський кондор – найважчий птах у світі, здатний ширяти. Маса його тіла досягає 15 кг, а розмах крил – трьох метрів.

Дослідники закріпили спеціальну апаратуру на восьми кондорах, щоб реєструвати кожен помах їх крил. Вчені записали понад 250 годин польоту.

На подив дослідників, птиці витрачали лише 1% свого часу на помахи крилами. Весь інший час вони ширяли. Один з кондорів пролетів 160 км, не змахнувши крилами жодного разу.

Для тривалого польоту кондори використовують висхідні потоки повітря, пояснюють дослідники. Андські кондори - стерв'ятники, і їм доводиться проводити в польоті довгі години в пошуках їжі. Завдяки ширянню їм вдається долати великі відстані, зводячи навантаження на крила до мінімуму.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus