USD 41.60 41.85
  • USD 41.60 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Предки крокодилів ходили на двох ногах і бігали мов страуси: докази вчені знайшли в Південній Кореї
Міжнародна група палеонтологів із Південної Кореї, США й Австралії виявила, що предки сучасних видів крокодилів ходили на двох ногах. Про це свідчать відбитки їхніх лап, знайдених на Корейському півострові.

Про це йдеться в публікації в науковому виданні Scientific Reports, передає Thromadske.

Учені проаналізували відбитки лап, які раніше приписували птерозаврам – доісторичним летючим рептиліям. Після аналізу, втім, вони встановили, що, найімовірніше, йдеться про новий, досі не відомий вид крокодилових – його вони назвали Batrachopus grandis.

Судячи з розмірів відбитків (18 сантиметрів у ширину і 24 – в довжину), предки крокодилів сягали до 3 метрів у довжину. Жили вони понад 100 мільйонів років тому передусім на суші, а не на воді – на відміну від своїх нащадків.

За словами співавтора дослідження, палеонтолога й професора Університету Колорадо Мартіна Локлі, до висновку про те, що сліди належать досі невідомому виду крокодилів, дослідників підштовхнула їхня повторюваність. Він також порівняв ходу доісторичних крокодилів із «бігом страуса».

«Виявлені нами сліди розташовані близько один від одного – наче крокодили балансували на жердині, коли йшли», – зазначив він.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus