USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Понад 400 мільйонів людей можуть постраждати через танення льодовиків Гренландії та Антарктики
Найбільші льодові масиви світу Гренландія та Антарктика зараз тануть у шість разів швидше, ніж у 1990 роках.

Це відбувається через глобальне потепління.

Про це повідомляється на сайті проєкту Ice Sheet Mass Balance, який вивчає льодовики на земній поверхності вже понад 30 років, передає ТСН.

Для оцінки танення льодів дослідники аналізували супутникові знімки Гренландії та Антарктики. Як виявилося, між 1992 і 2017 роками Гренландія й Антарктика спільно втратили 6,4 трильйона льоду. Це призвело до зростання середнього рівня океану у світі на 17,8 міліметра.

«Нині танення льодового покриву на третину відповідає за зростання рівня Світового океану, тоді як у 1990-х ця частка складала десь 5%. Це має важливі наслідки для майбутнього, берегових підтоплень і розмивання ґрунтів», – розповів у коментарі виданню BBC Ендрю Шепард, професор Лідського університету (Велика Британія).

За його словами, основне занепокоєння викликає той факт, що темпи танення льоду перевищують прогнози експертів ООН. На їхню думку, зростання рівня Світового океану на 53 сантиметри до 2100 року, тоді як танення льодовиків може додати до цього показника ще 17 сантиметрів.

«Якщо це справдиться, то до 2100 року загроза підтоплення берегів зачепить 400 мільйонів людей», – додав Шепард.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus