USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Понад 300 тис. років тому з'явились перші люди сучасного типу
Міжнародна група дослідників підрахувала – перші люди сучасного типу з'явились більше 300 тис. років тому.

Про це пише NY Post.

Вчені дійшли до такого висновку, коли проаналізували ДНК з кісток жителів півдня Африки.

Раніше кістки з Ефіопії, віком близько 200 тис. років, вважалися найстарішими відомими скам'янілими рештками людини розумної. Але тепер, судячи з даних тестів ДНК, вид Homo Sapiens з'явився в період від 260 до 350 тис. років тому.

Дослідникам вдалося проаналізувати ДНК, виділену з кісток семи мешканців Південної Африки. Виявилось, що четверо з них жили 300-500 років тому, а троє – 2300-1800 років тому.

Також вчені визначили, порівнюючи число дрібних мутацій, в якій спорідненості з сучасними африканцями знаходилися ці люди. Мисливці-збирачі кам'яного віку генетично пов'язані з койсанськими народами, а хлібороби XVI століття нашої ери – з південноафриканськими племенами мовної групи банту.

Маттіас Якобсон, один з авторів роботи з університету Упсали в Швеції, наголосив: ''Оскільки поділ цих популяцій людини відбувся в період від 260 до 350 тис. років тому, це означає – в той час люди вже існували".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus