USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Понад 11 см. У Китаї знайшли найбільшого в світі комара. фото
Великого комара з розмахом крил в 11,15 см виявили китайські вчені. Стверджується, що даний екземпляр є найбільшим в світі серед цього виду комах.

Про це повідомляє «Страна» з посиланням на газету South China Morning Post

Москіт був знайдений в горах південно-західної провінції Сичуань в серпні минулого року під час експедиції, організованої ентомологом Чжао Лі. Він є куратором Музею комах Західного Китаю в місті Ченду, де в травні представить свою знахідку.

Кілька місяців фахівець витратив на детальне вивчення комахи, щоб остаточно переконатися в тому, що воно претендує на звання найбільшого.

Комар відноситься до сімейства довгоніжок, до виду Holorusia mikado. Вперше подібні представники москітів були виявлені в Японії британським ентомологом Джоном Вествуд в 1876 році. Однак зазвичай розмір їхніх крил становить близько восьми сантиметрів.

Незважаючи на те, що подібні комарі мають страхітливий вигляд, вони не відносяться до розряду кровосисних, погано літають і не уявляють шкоди.

У Музеї комах Західного Китаю, де знайденого комара представлять публіці, знаходяться більше 700 тисяч особин комах з 40 країн світу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus