USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: «Полуничний»: коли над Україною зійде червневий повний місяць
У четвер, 24 червня, над Землею зійде червневий повний місяць, який ще називають «Полуничним» місяцем або останнім цього року супермісяцем.

Про це пише повідомляє Depo.ua.

Повний місяць досягне максимальної освітленості о 14:40 за східним часом (21:39 за Києвом), але його не буде видно доти, поки не підніметься над обрієм. Місяць здаватиметься повним приблизно три дні в цей час, з раннього ранку в середу до раннього ранку в суботу.

Супермісяць з’являється, коли місяць перебуває у найближчій до Землі точці на своїй орбіті, відомій як перигей. Він здається трохи більшим і яскравішим, ніж звичайний повний місяць.

Полуничним червневий повний місяць прозвали індіанські племена альгонкінів на честь полуниці, яка збирається в цю пору року в деяких частинах Північної Америки. Також полуничний місяць має назву «медовий» або «рожевий» місяць.

Проте науковці ще не дійшли згоди про те, як саме офіційно класифікувати це явище, тому існують деякі розбіжності щодо того, чи вважається червневий місяць супермісяцем.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus