USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Польські дайвери знайшли уламки легендарного корабля Рейху: там можуть бути скарби Бурштинової кімнати
Уламки корабля, декількох військових машин і десятки скринь знаходяться на глибині 88 м в десятках кілометрів на північ від польського порту Устка. Польські водолази з центру дайвінгу Baltictech виявили на дні Балтійського моря уламки німецького крейсера «Карлсруе» часів Другої світової війни, який 13 квітня 1945 року потопили радянські бомбардувальники.

Про це повідомляє ТСН.

Точне місце в Балтійському морі водолази поки не розкривають. Кажуть, на дні – багато різних скринь. Вони припускають, що всередині нього можуть бути зниклі скарби з Бурштинової кімнати.

У процесі пошуків, які тривали близько року, їм вдалося отримати доступ до документів союзників, Третього Рейху і СРСР, де описана доля «Карлсруе». Їх використовували для зменшення площі пошуків.

Цей корабель брав участь в операції по евакуації німецьких військ і цивільних з Кенігсбергу (нині Калінінград). На борту було сотні тонн вантажу. 11 квітня 1945 року корабель вийшов з порту Піллау (нині Балтійськ).

Вранці 13 квітня корабель атакували і потопили літаки. Пароплав потонув за три хвилини. Ще тоді ходили чутки, що саме «Карлсруе» вивіз скарби Бурштинової кімнати.

Таємницю Бурштинової кімнати не можуть розгадати вже 75 років. Це великий кабінет, створений німецькими майстрами для пруського короля Фрідріха I і потім подарований Петру I. У його обробці переважно використовувався бурштин.

Шедевр мистецтва XVIII століття безслідно зник під час Другої світової війни, коли нацисти по частинах вивезли його з Царського села.
Коментарів: 1
Кох Показати IP 4 Жовтня 2020 08:26
Бурштинову кімнату спалили в 1945 радянські солдати в підвалах королівського замку , по причині шо та кімната не мала ніякого практичного значеня (не тушонка, не шнапс,не одяг)Але советам це було важко визнавати то шукають її по сьогоднішній день

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus