USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Полярна шапка та піщані дюни: китайський зонд надіслав перші фото Марса
Китайські науковці оприлюднили перші детальні фото поверхні Марса, зроблені орбітальним зондом місії Tianwen-1 («Питання до неба»).

Про це повідомляє Китайське національне космічне управління (CNSA).

На орбіту Червоної планети апарат вийшов 10 лютого, з 26 лютого він розпочав наукові дослідження, зокрема фотозйомку поверхні Марса та вивчення мінерального складу.

Два з трьох опублікованих фото зробили панхроматичною камерою високої роздільної здатності (70 сантиметрів на піксель) з відстані 330-350 кілометрів від поверхні планети. Третє, кольорове фото зроблене камерою середньої роздільної здатності, на ньому північна полярна шапка Марса.
Досліджував зонд ударний басейн рівнини Утопія, бо саме тут у травні-червні має сісти марсохід китайської місії. Діаметр найбільшого кратера на знімках – приблизно 620 метрів, усередині нього та поряд можна побачити піщані дюни.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus