USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Показали руїни унікального «людського зоопарку». Фото
Jardin d'Agronomie Tropicale – «Сад тропічного сільського господарства» - в одному з районів французького Парижа слугував на початку ХХ ст. «людським зоопарком». Там збирали людей з усіх кутків Французької імперії. Зараз він стоїть в руїнах, повідомляє Daily Mail.

1899 його заснували як експериментальну ферму для селекції фруктів й овочів із Французької імперії. Також там виставлялися екзотичні рослини і тварини. 1907 до ферми почали звозити тубільців. Для них будували макети їх поселень і примушували зберігати звичайний уклад життя. Все це виставляли на показ парижанам

У «зоопарку» були представлені тубільці із Мадагаскара, Французького Судану, Індії, Марокко, Конго та Тунісу. Заклад відвідали близько 2 млн європейців. Там мали можливість купити товари та продукти із країн імперії. Після 1907-го людей почали повертати додому. Ферма занепала після Першої світової.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus