USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Показали прототип вічної шини, яку неможливо проколоти
Французький виробник шин застосує технологію для газонокосарок у виробництві шин для автомобілів, які неможливо пробити.

І прототип безповітряної шини готується до проходження випробувань.

Суцільна безповітряна шина – не нова концепція. Вперше компанія Michelin представила ідею під назвою Tweel більше десяти років тому.

А кілька років тому почала продавати виробничі версії для невеликої газонної та будівельної техніки, – інформує news.finance.

Однак для автомобілів серійного виробництва подібні технології раніше не використовували. Для тестування взяли нову шину Michelin Uptis.

Вона розрахована не тільки на вагу реальної машини – наприклад, як старий Tweel – але і забезпечує належне зчеплення і не зношується на швидкісних шосе.

Незважаючи на більш ефективний дизайн, в суцільних безповітряних шинах Uptis все ще використовує ту ж ідею, що і Tweel. Між зовнішнім протектором і внутрішнім алюмінієвим колесом затиснуті кілька спиць або ребер, виготовлених з комбінації гуми і смоли, армованої скловолокном. Вони замінюють тиск повітря.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus