USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Первісні люди намалювали карту зоряного неба
29 Листопада 2018 13:23
0
Первісні люди залишили карту нічного неба на стінах печер. Вчені вивчили наскельні малюнки періоду палеоліту і неоліту в Туреччині, Іспанії, Франції та Німеччини. За допомогою комп'ютерної програми вони відновили положення сузір'їв у той період.

Намальовані на стінах символічні тварини насправді є зображенням сузір'їв, розповідає Gazeta.ua з посиланням на портал "Вокруг света".

40 тис. років тому у печерних людей було розвинене уявлення про карту зоряного неба. Вони знали про таке явище як попередження рівнодення, відкриття якого приписувалося грекам. Тобто про те, що кожен рік весняне рівнодення настає на 20 хв 24 сек. раніше, ніж в попередньому році. Це відбувається через зсув осі обертання Землі.

Стародавні художники також відображували на стінах печер появу комет і падіння метеоритів.

"Ранній наскельний живопис показує, що люди мали прекрасне уявлення про карту зоряного неба в пізньому льодовиковому періоді. Інтелектуально вони зовсім не набагато відрізнялися від нас", - говорить Мартін Світмен з Единбурзького університету.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus