USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Показали дивовижне помаранчеве світіння атмосфери Землі
Астронавт зробив рідкісне фото феномену світіння атмосфери нашої планети.
Про це передає Рубрика з посиланням на NASA.

“Небо над Землею ніколи не буває повністю темним. Навіть вночі м’яке світіння виходить від верхнього краю атмосфери, проте це практично неможливо бачити з поверхні Землі”, – пишуть в агенції.

Один з астронавтів МКС зняв цей феномен на фото.

Власне свічення атмосфери Землі виникає через з’єднання атома азоту з атомом кисню і ультрафіолетовим випромінюванням від Сонця. В результаті з’являються молекула окису азоту і фотон, які випускають яскраве світло.

З космосу світіння виглядає так, ніби Земля обгорнута в ковдру м’якого світла, зазвичай зеленого, але, як видно на знімку астронавта, колір може змінюватися.

Із Землі явище схоже на північне сяйво, однак воно принципово відрізняється від нього як за своєю природою виникнення, так і за тривалістю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus