USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Погода на Венері: вчені з’ясували, як дмуть вітри
Учені з Токійського університету (Японія) розповіли, що напрямок вітру на Венері відрізняється вночі від денних вітрів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі вищу.

За словами професора Такеші Імамура, вченим вдалося спостерігати за тим, як дмуть з півночі на південь нічні вітри на Венері.

Він додав, що вітри на планеті, другої за відстанню від Сонця у нашій зоряній системі, вночі дмуть у протилежному напрямку на відміну від денних вітрів.
«Така різка зміна не може відбуватися без значних наслідків. Ці спостереження можуть допомогти нам побудувати більш точні моделі венеріанської погодної системи, які, ми сподіваємося, розв'яжуть деякі давні питання, що залишилися без відповіді, про погоду Венери і, можливо, про погоду на Землі теж», - наголосив Імамура.
Зазначається, що нещодавно NASA оголосило про дві нові місії з вивчення Венери DaVinci + та Veritas, а Європейське космічне агентство заявило про нову місію з дослідження Венери під назвою EnVision.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus