USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Плоггінг: як швидко схуднути та врятувати планету
У світі набирає популярність плоггінг — гібрид здорового способу життя і турботи про екологію, пише Politeka.

Названий він так, тому що утворений від дієслова “підібрати” (по-шведськи “плока апп”) та іменника “джоггінг” (це, в свою чергу, повільний біг підтюпцем).
Плоггінг – це шведський вид спорту, що набирає популярності. Все, що потрібно, – бігати і збирати сміття. Звичайний біг перетворюється в екологічну акцію, яка допомагає зробити світ чистішим.

Згідно з даними фітнес-програми Lifesum, яка дозволяє користувачам відстежувати спалювання калорії під час занять спортом, плоггінг значно ефективніший, ніж звичайний біг підтюпцем чи прогулянка, адже навантаження через постійні нахили і підняття значно більше. У бігуна збільшується витрата калорій: для того, щоб підібрати сміття, потрібно присісти. В сереньому, 30 хвилин плоггінга допомагає спалити 300 калорій і три кілограми сміття.

Що потрібно для того, щоб зайнятися плоггінгом?
1. Взяти з собою на пробіжку міцний сміттєвий пакет.
2. Скласти в нього знайдене дорогою пластикове сміття.
3. Сфотографувати «здобич» і викласти фото з хештегом #plogging в соцмережі, щоб залучити до руху якомога більше людей.
Таким чином, плоггінг перетворюється в захоплююче спортивне змагання. Вже зараз за хештегом #plogging в Instagram можна знайти більше чотирьох тисяч знімків.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus