USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Планета непридатна для життя? Наслідки глобального потепління
Зміна клімату та глобальне потепління роблять можливим пляжний відпочинок навіть в Алясці.

Наслідки глобального потепління вже стають катастрофічними для життя на планеті Земля. Червень 2019 року став найспекотнішим у Європі за всю історію спостережень.

Танення льоду в Антарктиді йде неймовірно швидкими темпами – швидше, ніж в Арктиці. У розпал літа в тропічній Мексиці випало півтора метра снігу, льоду і граду, повідомляє Корреспондент.net.

Клімат зломлено? Життя на нашій планеті скоро закінчиться?

Аляска – пляж

Температурні рекорди минулого місяця були зареєстровані не тільки в Європі, а й на півночі американського континенту. На Алясці червень також став найтеплішим за всю історію спостережень.

Рекордна спека на Алясці жене туристів на пляжі, а в лісах виникають пожежі. У найпівнічнішому штаті США надзвичайно сухо і жарко. У столиці Аляски – Анкориджі – температури, вищі за норму, реєструвалися в червні практично щодня і досягали позначки плюс 26. Раніше максимумом тут вважалося плюс 19. Однак прогноз на перших числах липня попереджає про зростання температури повітря майже до 32 градусів.

Потепління клімату на Алясці має ефект доміно. Підвищення температури води в океані несе катастрофічні наслідки для наземної флори і фауни як на півночі, так і по всій планеті.

Зокрема, лісові пожежі траплялися на Алясці завжди, але нинішня спека не дає можливості загасити 120 пожеж у різних частинах штату. Через це місцева влада заборонила використання святкових феєрверків.



«Аляска потрапила в замкнене коло. Потепління в Арктиці йде набагато швидше, ніж у цілому по планеті. Підвищення температури океанської води призводить до підвищення температури на березі.

Руйнування і танення льоду в Беринговому і Чукотському морях, яке в цьому році сталося на кілька місяців раніше, свідчить про те, що морська вода стала просто гарячою, як для цього регіону», – говорить кліматолог з Аляски Рік Томас.

Антарктида тане

Учені з американського Центру космічних польотів імені Годдарда вважають, що танення Антарктиди зупинити неможливо. Необоротні процеси будуть підтримуватися іншими факторами.

По-перше, як каже член національної Академії наук США Клер Паркінсон, Антарктида вже втратила води за чотири роки стільки, скільки Арктика віддала океанам за 34 роки. Так що справа в розміщенні материка.

«Відбуваються шалені речі», – коментує ситуацію в Антарктиці директор Американського національного центру досліджень снігу і льоду Марк Серрезе.

«Той факт, що така велика зміна може відбутися настільки швидко, необхідно розглядати як ознаку того, що Земля здатна стрімко і значно змінюватися», – міркує експерт Колорадського університету Валід Абдалаті.

За словами Паркінсон, Антарктида, втрачаючи білі льоди, оточує себе темними водами океанів і земель. Через це сонячні промені вже не відбиваються від поверхні, а поглинаються. Відбувається подальше нагрівання і танення. Що призведе до потопів і міграції населення Землі.

Це може призвести до диких катаклізмів, воєн і дуже швидкої загибелі нашої цивілізації.

Зливи в Індії

До речі, про катаклізми. В Індії через сильні дощі загинуло 27 осіб. Дощі вже назвали «зливами десятиліття». Сильні дощі з поривами вітру призвели до обвалення конструкцій будівель. Люди, які знаходилися біля цих будинків, загинули.


Зливи в Мумбаї

У Мумбаї порушена робота залізниці та аеропортів, закриті школи й офіси. Це найсильніша злива в місті за останнє десятиліття.

Сніг у Мексиці

У Мексиці в місті Гвадалахара після сильного граду льодовий шар товщиною 1,5 м покрив вулиці. Розчищенням льоду займається снігоприбиральна техніка. Через негоду пошкоджено 200 будинків і десятки транспортних засобів.



Зараз у місті 16 градусів тепла, хоча всього кілька днів тому температура трималася на позначці близько 30 градусів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus