USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Після випуску зможе отримати роботу: у Китаї представили першу віртуальну студентку
До Університету Цінхуа у Пекіні на навчання прийняли віртуальну студентку.

Там штучний інтелект має самостійно розвиватись, а після випуску зможе навіть отримати роботу.

Про це пише South China Morning Post, передає Thromadske.

Штучний інтелект на ім'я Хуа Чжибін спільно розробили Пекінська академія штучного інтелекту, Zhipu AI та компанія Xiaoice. Минулого тижня віртуальну студентку Хуа зареєстрували у китайській соцмережі Weibo. На її сторінці виклали проморолик, де «дівчина» розповідає, що навчатиметься в університеті.

«Привіт усім, я Хуа Чжибін. Я рада стати студенткою професора Танга. Я розпочну своє навчальне та дослідницьке життя в лабораторії комп’ютерних наук Університету Цінхуа», ㅡ зазначила студентка.

Професор університету Цінхуа, який допомагав розвивати штучний інтелект, розповів, що його зовнішній вигляд базується на реальній людині, але обличчя та голос генеруються.

Хуа Чжибін офіційно зареєструвалась і стала студенткою Університету Цінхуа у вівторок, 1 червня. Її розробники заявили, що вони покладають великі надії на ШІ.

Хуа вже вміє самостійно вчитися, а також пише вірші та створює картини та музику. Розробники сподіваються, що у майбутньому вона також зможе самостійно кодувати.

В університеті вона має продовжувати навчатися, досліджувати та розвивати здібності творчості та навички спілкування. Окрім того, розробники кажуть, що можуть працевлаштувати її після випуску з вишу, пише Global Times.

Віртуальна студентка працює на основі другого покоління моделі «глибокого навчання» Wudao (буквально означає «розуміння природних законів»). Окрім того, в університеті вважають, що вона відрізняється від інших віртуальних персонажів тим, що має певні здібності до міркувань та емоційної взаємодії.

«Хуа Чжибін не замінить студентів, а збагатить життя в університеті, сприятиме тіснішому контакту між людьми та штучним інтелектом. Вона може взаємодіяти та співпрацювати, виконуючи творчу роботу», ㅡ розповів Пен Шуан, співзасновник чат-бота Xiaoice.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus