USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Після 40 років заборони: у Ташкенті дозволили фотографувати в метро
Ташкентський метрополітен – один із найстаріших у Центральній Азії. Перша лінія – Чилонзорську – запрацювала ще в 1977 році. Із того часу містянам та гостям заборонили робити фото та відео в підземці, розповідає Український інтерес.

Це пов’язано з тим, що метро – бомбосховище, яке можуть використати на випадок ядерного бомбардування, тобто військовий об’єкт.

Минув 41 рік. На початку 2018 року президент Узбекистану Мірзийоєв Шавкат підписав указ, який знімає цю заборону. Документ набув чинності 1 червня. Основна причина: влада хоче, щоб у країні розвивався туризм.

“У метро теж можна знімати. Ніяких проблем не буде. У нас найкрасивіше метро у світі, ми повинні його рекламувати”, – прокоментував рішення президента Узбекистану голова Держкомтуризму Азіз Абдухакімов.

Зазначимо, ташкентське метро має п’ять гілок та 29 станцій.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus