USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Піднялася на найвищий вулкан світу за 19 годин: вчителька з Франківська встановила національний рекорд
Вчителька географії з Івано-Франківська Христина Мохнацька піднялася на найвищий вулкан світу – Очі Пустелі в Південній Америці.

Більшість альпіністів долають шлях на його вершину, а це майже сім тисяч метрів, кілька днів. А пані Христина зробила це всього за 19 годин і встановила національний рекорд.

Якою ціною здійснила свою мрію – йдеться у ТСН.

19 годин без їжі та майже без перепочинку піднімалася Христина на Охос дель Саладо. Себе підбадьорювала улюбленими піснями.

Найважчими були останні метри перед вершиною. Без альпіністських навичок тут ніяк. Але коли до мрії рукою подати, Христині раптом дуже захотілося все кинути і повернутися назад, чи бодай лягти поспати. Це гірська хвороба, вчасно зрозуміла жінка.

«Гірська хвороба – це тоді, коли організм тобі вже не підвладний. Я була готова сісти на будь-який камінчик і просто заснути. Але я розуміла, що це будуть останні миті мого життя. Бо сильний вітер, мороз. Я робила собі боляче. Я брала палки, я била себе», – розповіла Христина.

Зрештою мандрівниця вирішила кинути свої черевики і, незважаючи на каміння та мороз, далі дряпалася босоніж.

«Мій організм вже казав: ні, Христя, не треба тобі того. Вертайся назад. Я знала, що альпіністи так не роблять, що так не можна. Але я розуміла: якщо я взуття не зніму, я не вилізу. Взуття важке вже було дуже для мене», – переказує жінка.

Христина Мохнацька у вільний від роботи час професійно займається альпінізмом. Спочатку планувала видряпатися на 10 вулканів Еквадору за 10 днів. Але встановити такий світовий рекорд завадив «ковідний» карантин у країні. Відтак згадала про Охос дель Саладо в Андах, щойно Чілі відкрила свої кордони для туристів. Пояснює, що обрала саме його, бо він важкодоступний.
Після 19-годинного підняття на найвищий вулкан світу реєстр рекордів України визнав Христину національною рекордсменкою.

Нині вчителька ділиться з івано-франківськівськими школярами своїми секретами, як важливо не просто мати мрію, а працювати над її здійсненням. А заодно готується вже у травні підкорити Еверест. Сходження на вулкан називає генеральною до цього репетицією.
Коментарів: 1
так ...так..... Показати IP 23 Березня 2021 14:14
Молодець, за свою скромну зарплату вчительки полізе на Еверест...Яке коштує мінімум 30 тис доларів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus