USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Під шаром вічної мерзлоти у Канаді знайшли суперсолоні озера
Вода в них може знаходитися на глибині 550-750 м під шаром льоду.

У Канаді під шаром вічної мерзлоти вчені виявили два суперсолоних озера.

Вода в них може знаходитися на глибині 550-750 м під шаром льоду і мати солоність, яка в декілька разів перевищує океанську, передає Уніан. Якщо ця інформація підтвердиться, то озера стануть єдиними у світі підльодовиковими солоними водоймами.

На цей час вченим відомо про кілька сотень підльодовикових озер, але всі вони – прісноводні.

Вчені зазначають, якщо у воді будуть знайдені мікроби, то це буде означати, що вони могли розвинутися без зв'язку з атмосферою. Умови в таких водоймах також нагадують навколишнє середовище на деяких інших планетах. Наприклад, Європа – один із супутників Юпітера, має залізне ядро і глобальний океан, прихований під льодом. Тому суперсолоні озера можуть виявитися на супутнику
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus