USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Під носом у дослідників: в японському акваріумі раптово знайшли новий вид риб. Відео
В японському акваріумі заявили, що скати, що живуть на об’єкті понад 20 років, є новим видом і назвали їх пару в честь мстивого духу мононоке.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Daily Mail.

Пара скатів в міському акваріумі Кагосіма на острові Кюсю в Японії, була ідентифікована як гігантська риба-гітара відтоді, як була виставлена на огляд, коли атракціон відкрився в 1997 році.

Але тепер дослідники вважають, що риба – це новий вид ската, якого вони назвали Rhynchobatus mononoke, тому що її клиноподібна голова нагадує мононоке, мстивого духа з японського фольклору.

Ці риби є частиною популярного атракціону, який називається Великий резервуар для води Куросіо, але не привертають особливої уваги та проводять більшу частину часу на дні резервуара.
Кейта Коеда, вчена з Інституту біологічних досліджень Куросіо, порівняла скати в акваріумі з фотографіями риби-гітари.
Вона визнана Міжнародним союзом охорони природи видом, що вимирає і може виростати до понад вісім футів в довжину.

Але форма голів акваріумних скатів менш гостра, а кінці їх спинних плавників більш округлі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus