USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Під морським дном у Новій Зеландії знайшли величезні запаси прісної води
Незвичайний резервуар прісної води був виявлений геологами під морем біля узбережжя Південного острова Нової Зеландії.

Вчені вважають, що ця знахідка може допомогти запобігти майбутнім посухам і пом’якшити наслідки зміни клімату в найближчі роки, повідомляє Новое Время.

Морські опріснені підземні води (OFG) були виявлені за допомогою комбінації методів сейсмології і сканування електромагнітних хвиль, які використовувалися для побудови тривимірної карти водоносного горизонту під морем.

Хоча точна ємність води ще не розрахована, дослідники вважають, що система може містити до 2000 кубічних кілометрів прісної води – це 800 мільйонів басейнів олімпійського розміру, або більше, ніж озеро Онтаріо.

Такі морські водоносні горизонти в камені, можна знайти в різних місцях по всьому світу, хоча вони не дуже поширені. У цьому випадку, за словами вчених, значна частина води, ймовірно, зібралася за останні три льодовикові періоди.

«Одним з найбільш важливих аспектів цього дослідження є поліпшене розуміння, яке воно пропонує для управління водними ресурсами. В даний час ми використовували дистанційні методи, моделювання і геофізику. Нам дійсно потрібно відправитися туди і обгрунтувати свої висновки, і ми вивчаємо варіанти для цього», – каже морський геолог Джошу Маунтджой з Національного інституту водних і атмосферних досліджень (NIWA) в Новій Зеландії.

Водоносний горизонт дуже неглибокий, він починається всього в 20 метрах нижче морського дна. Передбачається, що він тягнеться приблизно на 60 кілометрів від берегової лінії. Дослідники стверджують, що величезний резервуар прісної води може становити половину підземних вод в регіоні Кентербері.

За словами дослідників, ті ж методи, які використовувалися в цьому дослідженні, також можуть бути використані для переоцінки аналогічних водоносних горизонтів по всьому світу. Місцева влада прагнуть вивчити, як недавно виявлений водоносний горизонт може допомогти з поставками прісної води, без будь-якої шкоди для навколишнього середовища.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus