USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Під льодами Антарктиди знайшли мертві організми
В озері під товщею льоду знайшли останки живих організмів.
Проби були взяті з озера, розташованого під кілометровим шаром льоду. Вчені намагаються з'ясувати, звідки вони там взялися.

Під час дослідження підльодовикового озера Мерсер вчені виявили величезну кількість останків живих організмів. Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Science Alert.

Дослідження проводили в рамках експедиції на озеро Мерсер, розташоване за 600 кілометрів від Південного полюса. Фахівці пробурили в кризі практично кілометрову свердловину і опустили туди прилад, який взяв зразки бруду і води з озера.

Вчені виявили останки ракоподібних, раковини діатомових водоростей і мікроскопічних тварин, схожих на тихоходок. Раніше вважалося, що в таких умовах можуть існувати тільки бактерії.
Також виявлені тканини рослин або грибів. Фахівці поки не знають, звідки там взялися останки живих організмів і коли вони там жили.

За однією версією, живі організми існували в водоймах Трансантарктичних гір, недалеко від озера Мерсер під час відступу льодовиків протягом останніх 10 тисячі років. За іншою версією - це сталося 120 тисяч років тому.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus