USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: П'ятий шар Землі: виявили ознаки прихованої структури всередині планети
Учені Австралійського національного університету з’ясували, що внутрішнє ядро Землі є подвійним. У ньому розташований невідомий шар.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Daily Mail.

Вивчаючи дані Міжнародного сейсмологічного центру про хвилі, які рухаються всередині Землі, геологи помітили зміни в структурі заліза у внутрішньому ядрі, які передбачають нову «межу», що тягнеться приблизно на 650 км від центру планети.

«Це дуже захоплююче – і може означати, що нам доведеться переписувати підручники!» – заявила провідний автор дослідження Джоан Стівенсон.

Як відомо, зараз в підручниках з геології стверджують, що Земля має чотири шари: кору, мантію, зовнішнє ядро і внутрішнє ядро. Про п’ятий шар існували припущення ще понад десять років тому, але виявити його до цього часу було неможливо.

За словами Джоан Стівенсон, зміни хвиль виявили незначні відмінності в структурі заліза, коли вони рухалися крізь внутрішнє ядро.

Це вказує на те, що рання Земля перенесла 2 окремі етапи охолодження, і кристали заліза, що входять до внутрішнього ядра, по-різному складені, утворюючи складнішу структуру.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus